Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çıtır Börek

Ispanaklı çıtır börek, mutlaka denemeniz gereken bir börek tarifidir. Bu tarifte, ıspanaklı, peynirli, patatesli ve istediğiniz diğer iç malzemeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. İçine koyacağınız sebzeler vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu için çocuklarınıza güvenle verebilirsiniz. Yerken çıtır çıtır yufkası arasında muhteşem bir içle sizi büyüleyecektir. Oldukça lezzetli bu böreği sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Altın günlerinde veya komşu ziyaretlerinde bulundurabilirsiniz. Çocuklarınızın okul aralarında verebileceğiniz doğal ve basit bu börek, bir o kadar da doyurucudur. Az bir zahmetle hazırlayıp sunabileceğiniz bu tat, 5 çaylarının da vazgeçilmez tercihi arasında yer alacaktır. Gelin bu güzel tarifi sizleri daha fazla bekletmeden paylaşalım. Şimdiden afiyet olsun!

Ispanaklı Çıtır Börek İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu İçin

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İçi İçin

  • 500 gram ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • Biraz susam

Ispanaklı Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

İçi hazırlamak için soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavurduktan sonra üzerine salçayı ilave edip biraz karıştırın. Diğer taraftan iyice yıkayıp doğradığınız orta kalınlıktaki ıspanakları süzün ve içine ilave edin. Beraber biraz kavurduktan sonra içine tuzunu ilave edip kısık ateşte ağzını kapatarak suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Sosu için ayrı bir tarafta bir kabın içine sıvı yağı, unu ve sirkeyi koyup karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemin üzerine serin. Yufkanın yarısına bir fırça yardımıyla hazırladığınız sostan sürün. Yufkanın diğer yarısını sosu sürdüğünüz tarafın üzerine kapatın. Sonra kapattığınız tarafın üzerine hazırladığınız sostan sürün. Yufkanın bir kenarına ıspanaklı harçtan koyup sıkıca rulo şeklinde sarın. Rulo şeklinde sardığınız yufkaları 3-4 parmak genişliğinde kesin.

Kestiğiniz rulo börekleri yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpiştirin. Hazırladığınız ıspanaklı çıtır böreklerinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ispanaklı çıtır böreğiniz yemeğe hazır. Hepinize afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Güncel

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri