Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yumurta

Ispanak, birçok çeşitte yemeği olan ve özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen bir sebzedir. Hem uygun fiyatı hem de lezzeti nedeniyle oldukça rağbet gören ıspanak, ülkemizin yeşillik bakımından zengin olmasıyla her çeşidiyle beğenilerek tüketilen nadir sebzelerden biridir. Ispanaklı yumurta ise sabah kahvaltılarından öğün yemeklerine kadar rahatlıkla tüketilebilecek bir yemektir. Yaz aylarında içerisindeki yumurta nedeniyle pek tercih edilmese de, soğuk havalarda daha lezzetli ve keyifli bir seçenek olarak öne çıkar. Bu yemekte bazen yumurta görsel olarak kullanılırken, bazen de çırpılarak karışık şekilde hazırlanabilir.

Ispanaklı Yumurta Malzemeleri

  • Kişi başı bir adet yumurta (Örneğin, dört kişilik bir yemek için 4 adet yumurta)
  • İki demet ıspanak
  • Bir büyük baş kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • Yarım kangal sucuk (isteğe bağlı)
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı Yumurta Nasıl Yapılır?

Ispanaklı yumurta, özellikle kahvaltılarda rahatlıkla tüketilebilecek bir yemektir. Öncelikle ıspanaklar temizlenip doğrandıktan sonra bir leğen içerisinde en az üç defa temizlenene kadar yıkanmalıdır. Zamanınız varsa biraz sirkeli suda bekletmekte fayda vardır. Diğer taraftan, geniş ve derin bir teflon veya granit tava içerisine sıvı yağ ilave edilerek ocak üzerine konur. İçerisine doğradığımız kuru soğan ilave edilerek az miktarda tuz eklenir ve yanmadan pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine biber salçası ilave edilerek eriyinceye ve soğan ile özdeşleşinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Ardından, doğranmış sucuklar ilave edilerek pişirilir.

Hazırlanan harcın içerisine yavaş yavaş ıspanaklar eklenir ve yumuşadıkça tekrar tekrar eklenerek kavrulur. Tava içerisindeki tüm ıspanaklar pişip yumuşayana kadar kapağı kapalı vaziyette kısık ateşte bekletilmelidir. Kendi suyunda pişip tamamen suyunu çeken ıspanağın üzerine baharatlar ve tuz eklenerek bir iki tur karıştırıldıktan sonra, dört adet yumurta tavanın dört farklı yerine dikkatlice kırılır. Her yumurta üzerine bir miktar tuz serpiştirilir. Daha sonra kısık ateşte tavanın kapağı kapatılarak bir iki dakika bekletilir ve ardından altı kapatılır. Kendi buharı ile yumurtaların istenen kıvamda pişmesi sağlanır. Artık ıspanaklı yumurtamız hazır ve afiyetle yenebilir. Hepimizin ellerine sağlık.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lâlefam

11 Temmuz 2024 Perşembe

Sucuk kullanmadan yapılır mı? Tadı nasıl olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii ki, sucuk kullanmadan da yemek yapabilirsin Lâlefam. Çoğu yemek tarifi, sucuk gibi malzemeler olmadan da gayet lezzetli olabilir. Özellikle baharatları ve diğer malzemeleri iyi ayarlarsan, damak zevkine uygun bir tat elde edebilirsin. Deneyip görmekte fayda var. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kirazlı Kek

Kirazlı Kek

Ispanaklı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Rulo Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek

Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Sigara Böreği Tarifi ve Malzemeleri