Ispanaklı krep, özellikle kahvaltı menülerinde kullanılan besleyici bir hamur işidir. Ispanaktan gelen vitaminlerle sağlık dolu bir kahvaltı ya da atıştırmalık sunar. Yapımı oldukça pratik olan bu hamur işi, çocuklar için de besin değeri yüksek bir öğün seçeneğidir. Misafir menülerine dahil edilebilecek harika bir alternatif olup, beş çaylarının yanında veya başlı başına bir öğün olarak da tüketilebilir. Krep İçin Gerekli Malzemeler
İçi İçin Gerekli Malzemeler
Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır? Ispanaklı krepin yapılışına iç malzemelerin hazırlanışıyla başlanmalıdır, çünkü iç malzemenin soğuması gerekmektedir. İç hazırlamaya sirkeli suda beklemiş olan ıspanakları yıkayıp doğramakla başlayabilirsiniz. Orta harlı ocağa tencereyi koyun ve içerisine tereyağını ilave edin. Tencerenin içine doğranmış ıspanakları ekleyin. Tencere içerisine salçayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi de ilave edip kavurun. Tenceredeki ıspanakların piştiğini anlamanın en pratik yolu, ıspanakların sap kısımlarına kaşık yardımı ile bastırmaktır. Eğer ıspanakların sap kısımları hafif bir baskı ile eziliyorsa iç pişmiş ve soğumaya bırakma zamanı gelmiş demektir. Krep hamurunun hazırlanışına derin bir çırpma kabının içerisine yumurtaları kırmakla başlayabiliriz. Kabın içerisine unu, tuzu, sütü ekleyip bir çırpıcı yardımı ile kıvam alana kadar çırpalım. Krep hamurunu pişirmek için, krep tavasını ocağa koyalım. Orta harlı ocakta tavayı ısıttıktan sonra, tavanın dibine bir çay kaşığı sıvı yağ akıtalım ve bir kepçe krep hamurunu tavaya dökelim. Hamuru iyice tava içerisine yayarak alt kısmını pişirelim. Bir spatula yardımı ile krepi çevirelim. Diğer tarafı da pişen krep hazır olmuştur. Aynı işlemi hamurun tamamı bitene kadar tekrarlayalım. Kreplerin içini hazırlamış olduğumuz iç malzeme ile dolduralım ve rulo yapalım. Servise hazır olan ıspanaklı kreplerimiz tamamlanmıştır. Dilerseniz kreplerinizin üzerine tereyağı sürüp kaşar peyniri rendesi ekleyerek 250 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Ispanaklı krepin besin değerini artırmak için krep hamuruna az miktarda tam buğday unu veya yulaf unu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, iç malzemeye beyaz peynir veya lor peyniri ekleyerek lezzet katabilirsiniz. Kreplerinizi daha renkli ve besleyici hale getirmek için iç malzemede kırmızı biber, mısır veya havuç gibi farklı sebzeler kullanabilirsiniz. |