Ispanaklı Lorlu Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ispanaklı Lorlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı lorlu börek, ister hazır yufka ile ister elde açma yufka ile başarılı bir şekilde hazırlanabilir. Bugün sizler için elde açma yufka ile yapabileceğiniz ıspanaklı lorlu börek tarifi hazırladık. Gözünüz korkmasın, hiç zorlanmadan böreğinizi yapacaksınız. Börek ve çay mükemmel bir ikili olur. Özellikle elde açma börek yaptıysanız, tadına doyum olmaz. Bu nedenle tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz. Ispanağı artık yaz kış bulabiliyoruz. Bu yüzden dilediğiniz zaman ıspanaklı lorlu börek yapabilirsiniz. Şimdi hep birlikte böreği yapmaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Ispanaklı Lorlu Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç Harcı İçin

  • 500 gram ıspanak yaprağı
  • 200 gram kaşar loru
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet kuru soğan

Ispanaklı Lorlu Börek Nasıl Yapılır?

Böreğin önce hamurunu yoğuralım. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayabiliriz. Yoğurma kabına sıvı yağın 1 çay bardağını koyun. Buna tuzu, sütü ve yumurtanın birisini kırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi gibi yumuşak kıvamda olsun. Ardından hamuru 8 bezeye ayırarak üzerine temiz bir örtü örterek dinlenmeye bırakın.

Artık böreğin iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ispanak yapraklarını yıkayın ve suyu süzülünceye kadar kevgirde bekletin. Bu arada soğanı incecik doğrayın. Buna kaşar lorunu, karabiber ve az tuz ilave ederek karıştırın. İçine dereotunu ince kıyarak karıştırın. Ispanaklı lorlu börek dereotu ile çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederiz. Ispanakların suyu süzüldüyse bunları da incecik doğrayarak harcın içine koyun. Tüm malzemeyi karıştırın ve beklesin.

Hamur yeteri kadar dinlenince bezenin birini tezgahta oklavayla açmaya başlayın. Gerekirse hamuru biraz unlayabilirsiniz. Yeteri kadar inceldiğinde içine ıspanaklı harçtan boylamasına koyun. Bunu rulo şeklinde dolayarak gül şekline getirin. Yağladığınız fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde açarak, ıspanaklı lorlu harçtan koyun ve dolayın. Bunları ilk yaptığınız gül böreğin etrafına dolayın. Hepsi tamamlanınca bir kasede karıştırdığınız 2 yemek kaşığı yoğurt, bir yumurta ve kalan yarım çay bardağı sıvı yağı böreğin üzerine sürün. Bu arada fırını 180-200 derecede ısıtın. Böreği bıçakla çizerek fırına pişmesi için koyun. Üzeri nar gibi kızardığında ıspanaklı lorlu börek pişmiş demektir. Hemen dışarı çıkararak, biraz ılınmasını bekleyin. Çayınız hazırsa, demli bir çay eşliğinde böreğinizi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek

Güncel

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri