Tavada Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Tavada Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Ispanaklı Börek

Tavada ıspanaklı börek, fırın kullanmadan pratik bir şekilde hazırlanabilecek lezzetli bir börek tarifidir. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de oldukça lezzetlidir. Tavada yapılan börekler farklı tariflerle sunulabilir. Bu makalede sizlere tavada gül böreği yapımını anlatacağız. Umarız beğenirsiniz. Böreğin iç harcı olarak ıspanak tercih ettik, ancak dilerseniz kıymalı, peynirli, patatesli veya başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Böreği yapmak için büyük boy bir teflon tava kullanmalısınız. Böreğiniz gözünüzün önünde nar gibi kızaracak ve tadına doyamayacaksınız. Siz kahvaltıyı hazırlarken börekleriniz de pişecek. Şimdi birlikte tavada ıspanaklı börek yapımına başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Tavada Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • Yarım çay bardağı süt
  • Dörtte bir çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gram ıspanak yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir miktar karabiber ve tuz
  • 100 gram kaşar loru

Tavada Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Böreği oldukça kolay hazırlayacaksınız. Önce yufkalara süreceğiniz sosu hazırlamak için, süt ve sıvı yağı bir kasede çırpın. Yufkanın birini artı şeklinde dörde bölün. Aynı sigara böreği yapar gibi üçgen parçalar elde edeceksiniz. Diğer yufkayı da aynı şekilde keserek parçaları üst üste koyun. Bu arada tavada ıspanaklı börek için iç harcı hazırlayın. Ispanak yapraklarını önceden yıkamış olmalısınız. Bunları bıçakla ince kıyın. Kuru soğanı da ince doğrayın. Buna kaşar lorunu, karabiberi ve tuzu ilave edin. Böreğin iç malzemesi hazır, artık yapımına başlayabiliriz.

Yufkanın kestiğimiz parçalarından birini önümüze alalım. Bunun içine fırçayla sostan sürelim. Geniş olan tarafına ıspanaklı harcı koyalım ve rulo şeklinde böreği dolayalım. Buna gül böreğinde yaptığımız şekli verelim. Teflon tavanın içine böreği yerleştirelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım. Genellikle büyük bir tava kullandıysanız 2 adet yufkadan 8 adet gül böreği çıkar. Bunlar tavanın içine tam olarak sığar. Siz tavanızı buna göre ayarlarsınız. Tavanın dibine az sıvı yağ sürmeyi de unutmayın. Hepsini bitirdiğinizde kısık ateşte tavada ıspanaklı börek pişmeye başlayabilir. Böreklerin altı nar gibi kızardığında, çevirin ve üst tarafları da kızarsın. Daha sonra çay saatinde, kahvaltıda tavada ıspanaklı börek sıcak olarak ikram edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Kirazlı Kek

Kirazlı Kek

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güllü Kaymaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güllü Kaymaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Sevimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sevimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri