Pankek Sarma Pankek sarma, özellikle çocukların severek tüketebileceği tatlar arasında yer alır. Aynı zamanda eve gelen misafirlerinize de sunabileceğiniz bu atıştırmalık, waffle ve benzeri yiyeceklerden hoşlananlar için vazgeçilmez bir tat olarak değerlendirilebilir. Bu yüzden, mutlaka denemeniz ve tatmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Pankek Sarma Malzemeleri
Pankek Sarma Nasıl Yapılır? Bu lezzetli atıştırmalığı hazırlamaya pankek hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra içerisine yağ ve süt ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyerek çok da koyu olmayan kıvamlı bir karışım elde ediyoruz. Daha sonra krep tavasını hafif yağlayıp ocağa koyarak ısıtıyoruz. Pankek hamurundan alırken kepçe kullanmanız daha uygun olacaktır. Böylece çok kalın olmayan ve dağılmayan bir pankek hazırlayabilirsiniz. Her iki tarafını da iyice pişirdikten sonra tüm hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Tüm pankekler hazır olduktan sonra sıra süsleme kısmına geliyor. İç malzemesi olarak vişne marmelatını önerdik, ancak dilerseniz içerisine çeşitli meyve marmelatları da kullanabilirsiniz. Özellikle kahvaltılık olarak hazırlayacaksanız peynir de nefis bir tercih olacaktır. İç malzemenizi koyduktan sonra pankeki dürüm gibi sararak servis tabağına alın. Tüm pankekleri aynı ya da farklı iç malzemeleri ile sararak servis edebilirsiniz. Püf Noktaları
Alternatif İç Malzemeler
Pankek sarmaları hazırlarken yaratıcılığınızı kullanarak farklı iç malzemeleri deneyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun! |
Satıgül
11 Temmuz 2024 PerşembeEvde pankek sarma yaparken krep tavasını nasıl yağlıyorsunuz? Yağı fazla kullanmak pankeklerin kıvamını bozmaz mı?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Satıgül,
Krep tavasını yağlarken fazla yağ kullanmak yerine, bir peçete ya da mutfak fırçası yardımıyla ince bir tabaka yağ sürmek daha iyi sonuç verir. Bu şekilde pankeklerin kıvamını bozmadan yapışmalarını önlersiniz. Ayrıca, her pankek yapımından önce tavayı tekrar yağlamak yerine, sadece ilk seferde yağlamak yeterli olabilir. Böylece pankekleriniz daha hafif ve lezzetli olur. Afiyet olsun!