Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Ispanaklı Börek

Börek, her yaştan kişinin severek tükettiği, pratik ve kolay yapılan bir hamur işidir. Ispanak, özellikle kış aylarında pazarlarda ve marketlerde en taze haliyle bulunabilir. Sodalı ıspanaklı börek, evde kendi açtığınız incecik yufkalarla yapılabileceği gibi, hazır yufka kullanarak da hazırlanabilir. Ayrıca, sodanın eklenmesiyle börekleriniz çok daha çıtır ve lezzetli olacaktır. Hazır yufka ile hazırlayacağınız sodalı spanaklı börek hem çok lezzetli hem de oldukça çıtır bir tada sahiptir. Bu böreği altın günlerinizde, canınız istediğinde, misafirleriniz geldiğinde ve hafta sonu aile kahvaltılarında hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Sodalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım şişe soda
İç Malzemesi İçin

  • 750 gram kuzu ıspanak
  • Göz kararı ezine peyniri
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Üzeri için 1 adet yumurta
Sodalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı soyup ince ince doğrayın. Ardından tavaya sıvı yağı ekleyin ve soğanları şeffaflaşana kadar kavurun. Bu arada kuzu ıspanakları güzelce yıkayın ve bıçak kullanmadan sadece ellerinizle küçük parçalara ayırın. Kavrulan soğanın içine ıspanakları ekleyip kavurmaya devam edin. Yufkaların arasına sürmek için bir kasede yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sodayı iyice çırpın. Fırın tepsisini yağlayın, bir parça yufkayı kırıştırarak tepsinin içine serin ve hazırladığınız sostan her yerine sürün. Ardından ikinci yufkayı üzerine serin ve onun arasına da sostan sürün. Ispanaklı peynirli karışımın yarısını dökerek eşit şekilde dağıtın. Üçüncü kat yufkayı serdikten sonra yine aynı şekilde sosu sürün ve kalan ıspanaklı harcı her yere dağıtın. En son yufkayı serdikten sonra kare parçalara bıçakla kesin. Kalan sodalı karışımın hepsini böreğin üzerine dökün. Ardından yumurta ve bir miktar daha yoğurdu karıştırarak böreğin üzerine sürün. İsteğe göre böreğin üzerine çörek otu serpebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış olan fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Pişmiş olan sodalı ıspanaklı böreği tabağa alarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Devrim

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Sodalı ıspanaklı börek yaparken soda eklemek gerçekten böreğin daha çıtır olmasını sağlıyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Evet, Devrim, soda eklemek böreğin daha çıtır olmasına yardımcı olabilir. Sodadaki karbonat ve asidik bileşenler hamurun daha hafif ve kabarık olmasını sağlar. Bu da böreğin daha çıtır ve gevrek bir yapıya sahip olmasını mümkün kılar. Deneyerek farkı kendiniz de görebilirsiniz! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri