Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı yaş pasta, sebzelerden biri olan ıspanak kullanılarak yapılan bir tatlı türüdür. Ispanak, içerdiği yüksek demir ve protein sayesinde vücudumuza çok faydalıdır. Çorba, pilav, börek ve tatlı gibi birçok gıdada yer alabilir. Ancak çocuklar genellikle ıspanak gibi sebzeleri pek sevmezler. Oysa ıspanak, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için çok önemlidir. Bu yüzden ıspanak artık tatlı türlerine de eklenerek çocukların seveceği hale getirilmektedir. Ispanak, yeşil rengi sayesinde bulunduğu tatlıya Antep fıstığıymış gibi bir özellik katar ve bu sayede çocukların ve yetişkinlerin ıspanak yemesini sağlar.

Lezzet ve Görünüm

Favori tatlılarımdan biri olan ıspanaklı yaş pasta, bir sebzenin en çok yakıştığı ve pastanın hakkını verdiğini düşündüğüm tatlı türüdür. Hem hafif hem kolay hem de faydalı. Lezzeti kadar görünümü de oldukça şık olan ıspanaklı yaş pasta; albenisi yüksek ve tam ölçülerle yapıldığı sürece herkesin seveceği bir pastadır. Bu pastada ıspanağın taze olması çok önemlidir. Kart olan ıspanaklar pastanın rengini koyulaştıracaktır. Diğer önemli konu ise ıspanağın pastayı yapmaya başlamadan önce haşlanıp püre haline getirilmesidir. Bekleyen ıspanak püresi yine kararmaya neden olacaktır. İster buharda ister tavada haşlayabilirsiniz (kendi suyuyla). Yerken kesinlikle ıspanak tadı veya kokusu almayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 5 kahve fincanı toz şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için kek parçaları veya damla çikolata

Ispanaklı Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra önceden hazırlanmış ıspanak püresini ve sıvı yağımızı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da içine katıp 1-2 dakika daha çırpıp yağladığımız kalıba kek karışımını dökelim. Önceden ısıtılmış fırında 170°C'de pişmeye bırakalım. Kek pişerken kremamızı yapmaya koyulalım. Tereyağı ve vanilya haricindeki tüm krema malzemelerini tenceremize koyup ocağa alalım. Koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirelim. Krema haline gelince yağ ve vanilyayı ekleyip ocaktan alalım. Bu arada kekimizi kontrol edelim. Piştiğinden emin olmak için kürdan batırma yöntemiyle kontrol edebilirsiniz. Kekimizi soğumaya bırakalım. Kremamızı iyice özdeşmesi için dilerseniz blenderdan geçirebilirsiniz. Üzeri için krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabına koyalım. Kekimiz soğuduktan sonra bıçak veya ip yardımıyla ortadan ikiye bölelim. Eğer pastanızın üzerini kek parçaları ile süsleyecekseniz kestiğiniz kekin ortasından bir miktar alıp ayırın. Kekinizin ortasına yeterli miktarda kremayı sürelim ve ikinci katı ile üzerini kapatalım. Ardından buz dolabında beklettiğiniz krem şanti ile pastamızın üstünü kaplayalım. Daha sonra ister damla çikolata ile, isterseniz ayırdığınız kekin parçaları ile pastanızı süsleyip son dokunuşları yapabilirsiniz. Yaklaşık 4 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kirazlı Kek

Kirazlı Kek

Güncel

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri