Ispanaklı Rulo Pasta Ispanak hem besleyici hem de sağlığa birçok faydası olan bir sebzedir. Ancak, birçok kişi ıspanağın tadını pek sevmez. Bu nedenle, ıspanağı tatlı tariflerinde kullanmak, bu besleyici sebzeyi daha çekici hale getirebilir. Ispanak kullanıldığında pastalara ve keklere eşsiz bir renk ve lezzet katar. Bu sayede, ıspanak sevmeyen bireyler bile bu tatlıları beğenerek tüketebilir. Hem ıspanağın faydalarını almak hem de lezzetli bir tatlı yapmak için ıspanaklı rulo pastayı ailenize ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Ispanaklı Rulo Pasta Keki İçin Malzemeler
Ispanaklı Rulo Pasta İçin Krema Malzemeleri
Ispanaklı Rulo Pasta Nasıl Yapılır? İlk olarak geniş bir kap alarak içerisine un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı bir kenara alın. Daha sonra, derin bir tencereye su koyup ıspanakları bu suyun içinde haşlayın. Haşlanan ıspanakların suyunu sıkıp robottan geçirerek püre haline getirin. Eğer robotunuz yoksa, çatalla ezerek de püre yapabilirsiniz. Başka bir kap alın ve içerisine yumurta ile toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Çırpılmış karışıma ıspanak püresini ve suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra, bu karışıma kenarda bekleyen unlu karışımı ekleyin ve mikserin düşük devri ile çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız ıspanaklı rulo pasta hamurunu eşit miktarda tepsiye yayın. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Hamur piştikten sonra fırından çıkarın ve yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarın. Üzerine hafif nemli bir bez örtüp tezgâhta soğumaya bırakın. Bu sırada kremayı hazırlayın. Orta boy bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve birkaç dakika daha karıştırarak soğumasını bekleyin. Soğuyan kremaya toz krem şantiyi ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Soğuyan ıspanaklı rulo pasta kekini açın ve içerisine hazırladığınız kremayı eşit şekilde yayın. İsteğe göre muz veya diğer meyveler ekleyebilirsiniz. Ardından tekrar rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız pastayı buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |